Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 15 december 2017

Så arbetar vi

På Malmö Lärlingscenter är du som elev viktigast, och därför arbetar vi tillsammans för att varje elev ska trivas, utvecklas och känna gemenskap i skolan.

Som lärling vistas du i två skilda världar med mycket eget ansvar. Du har klasskamrater och arbetskamrater.

Läs mer om hur lärlingsutbildningen fungerar

Lärlingsutbildningarna erbjuder en 10 veckor lång introduktions- och studieperiod i årskurs 1. Introduktionsperioden är till för att stärka samhörigheten och din förmåga att samarbeta med andra. Studieperioden syftar till att stärka din studieteknik, din läsförståelse och din språkutveckling.

Vi arbetar klokt, erfarenhetsbaserat, tålmodigt och lyhört för att alla elever ska lyckas så bra som möjligt i sina studier. Vi låter forskningsresultat påverka utvecklingen av vårt arbete. Lärare på skolan deltar i olika forskningscirklar och kollegialt lärande är en viktig del i vårt eget lärande.

Vi satsar mycket på elevvårdsarbetet, där våra kuratorer, studie- och yrkesvägledare och skolsköterskor arbetar i team tillsammans med skolledningen för att snabbt ta tag i eventuella svårigheter.

Du som elev har tillgång till ett fräscht café, ett välkomnande uppehållsrum samt engagerad och välutbildad personal.

Hos oss får du tillgång till modern IT-utrustning och ett välutrustat bibliotek. Vi är en så kallad 1-1-skola där alla elever får låna en Chromebook.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Pelle Jernryd, Freddy Billqvist

Vad är kakor?