Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 13 augusti 2018

Inriktning kök och servering

Kök och servering ger kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen.

Du får lära dig om matlagning i offentlig och privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Du får lära dig planera inköp och sammanställa matsedlar.

Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Matematik 2a, 100 p
Arrangemang (servering)100 p
Barteknik (servering), 100 p
Choklad & konfektyr(kök)100 p
Styckning (kök), 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p





 

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 900 poäng

Servering:
Entreprenörskap, 100 p
Drycker, 100 p
Drycker specialisering, 100 p
Matsalshantverk, 100 p
Servering 2, 200 p
Drycker och ansvarsfull hantering, 100 p
Servering specialisering, 100 p
Service & bemötande 2,100 p 

Kök:
Entreprenörskap, 100 p
Matlagning 2, 200 p
Matlagning 3, 200 p
Matlagning 4, 200 p
Matlagning, specialisering,  100p
Specialkoster, 100 p

Vill du veta mer?




Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. *

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?