Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 14 april 2021

Inriktning husbyggnad

På inriktningen husbyggnad får du bygga olika objekt med allt vad det innebär. Du lär dig också att planera, beräkna och utföra byggnadsarbeten.

Bygglärling arbetar i badrum.
Byggare på en byggställning.

Du lär dig om byggnation och renovering av byggnader, broar och andra anläggningar. Du kommer att lära dig utföra grundläggande byggnadsarbeten i olika material och vilka krav som ställs på byggnadskonstruktioner för byggen. Teoretiska och praktiska kunskaper vävs samman till en helhet.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel betongarbetare, golvläggare, murare, glastekniker, ställningsbyggare eller träarbetare.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Bygga i trä, 100 p
Anläggning 1, 100 p
Matematik 2a, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 500 poäng

Trä 1, 100 p
Trä 2, 100 p
Trä 3, 100 p
Betong 1, 100 p
Entreprenörskap, 100 p 


Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Mathias Olsson/Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?