Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 23 september 2020

Inriktning måleri

Om du är både kreativ och praktisk kan inriktningen måleri vara något för dig. Du lär dig alla grundläggande tekniker och får fördjupad kunskap om färg och material.

Färgburkar och färgprover.
Målarlärling målar en vägg.

Du lär dig om ny- och ommålning, uppsättning av olika väggbeklädnader och färg. Du tränar på att planera och utföra olika typer av målningsarbeten och uppsättning av tapeter. Du får kunskaper om färglära, olika måleritekniker och målningsmaterialens estetiska och skyddande funktion.

Dessutom får du möjlighet att utveckla kunskaper om hur olika verktyg och material används och vårdas. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel byggnadsmålare.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Entreprenörskap, 100 p
Måleri dekor,100 p
Matematik (2a), 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 800 poäng

Måleri 2, 200 p
Måleri 3, 200 p
Måleri 4, 200 p
Måleri 5, 200 pVill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?