Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 13 augusti 2018

Inriktning karosseri och lackering

Bilskadereparatören arbetar med krockskadade fordon. Inriktningen ger dig möjlighet att jobba som till exempel bilskadereparatör eller billackerare.

Det handlar om att mäta, rikta, återställa eller byta ut detaljer. Du lär dig om lackering av fordon, diagnostik och reparation av karosserier. Du kommer att lära dig att mäta, diagnostisera och reparera skadade fordon med hjälp av den teknik och utrustning som krävs.

Du kommer att träna på det teknikspråk som krävs för att kommunicera med medarbetare och kunder på ett yrkesmässigt sätt. Du lär dig utföra enkla lackeringsarbeten.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Entreprenörskap, 100 p
Småreparationer – karosseri, 100 p
Matematik 2a, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 800 poäng

Karosserikonstruktioner och inredning, 200 p
Riktbänkssystem, 200 p
Skadebesiktning och produktionsflöde, 100 p
Skarvnings- och sammanfogningsteknik, 300 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?