Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 13 augusti 2018

Inriktning personbil

Utbildningen i personbilsteknik ger dig kunskap om hur personbilens delar fungerar, hur de är uppbyggda och hur de samverkar i fordonet. Inriktningen ger dig också kompetens att förebygga, söka och åtgärda fel på personbilar.

Du lär dig att genomföra underhåll, diagnostisering och reparationer av personbilar och lätta transportfordon. Du får möjlighet att bli tekniskt kunnig inom området personbilsteknik.

Du får utveckla din förmåga att arbeta med problemlösning såväl självständigt som tillsammans med andra. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel personbilsmekaniker.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Hjulutrustning, 100 p
Entreprenörskap, 100 p
Matematik 2a, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 700 poäng

Bromsar, kaross & chassi 200p
Komfort- och
säkerhetssystem 1a, 200 p
Motor & kraftöverföring 300 pVill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?