Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 23 september 2020

Inriktning handel och service

Vill du ha ett kreativt arbete inom handel eller har du funderingar på att starta ett eget företag?  Detta är utbildningen för dig som vill arbeta inom service och detaljhandel.

Handelslärling på APL-plats.
Handledare i klädbutik.

Du lär dig om detalj- och partihandel. Du lär dig också om näthandel, ledarskap och företagande samt om entreprenörskap, service och kommunikation. Du utbildas till att bli en god säljare.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel butiks-kommunikatör, butikssäljare, företagssäljare, handlare, inköpare, marknadsförare och arbete inom logistik eller kundservice.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Information och kommunikation 2, 100 p
Intern och extern kommiunkation, 100 p
Matematik 2a, 100 p

F
ör att få grundläggande
högskolebehörighet:
Engelska 6, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 700 poäng

Personlig försäljning 2, 100 p
Personlig försäljning 3, 100 p
Praktisk marknadsföring 2,  100 p
Praktisk marknadsföring 3,  100 p

Handel – specialisering, 100 p
Affärskommunikation, 100 p
Svenska 2 / Svenska som andra språk 2, 100 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Frasse Franzén & Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?