Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 23 september 2020

Inriktning finsnickeri

Du lär dig olika tillverkningsmetoder och om verktyg, maskiner och material. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel båtbyggare, inredningssnickare, möbelsnickare eller arbete inom trä- och byggvaruhandel.

Mätverktyg.
Verktygsbänk med verktyg och material.

Du lär dig tillverkningsmetoder och om verktyg, maskiner och material. Du lär dig genomföra alla steg i hantverksprocessen från idé till färdig produkt. I processen ingår att: identifiera behov, planera med skiss eller ritning, välja lämpliga material och tekniker, genomföra och redovisa arbetet samt analysera och utvärdera resultatet.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel båtbyggare, inredningssnickare, möbelsnickare eller arbete inom trä- och byggvaruhandel.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Form 1, 100 p
Cad 1, 50 p
Cad 2, 50 p
Matematik 2a, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 700 poäng

Finsnickeri 3, 200 p
Finsnickeri 4, 200 p
Finsnickeri 5, 200 p
Finsnickeri 6a, 100 p
Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?