Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 23 september 2020

Inriktning frisör, barberare och
hår- och makeupstylist

När du läser till frisör, barberare och hår- och makeupstylist får du kunskaper om hårets och hudens egenskaper, kvalitet och tillstånd. Du får också tillfälle att träna dina färdigheter i att ge bra service, som är en viktig del av de olika yrkena.

Frisörlärling klipper rött hår.
Handledare stylar hår och sminkmodell.

Du lär dig olika behandlingar, tekniker och om verktyg och material. Du får bland annat kunskaper om hudens och hårets uppbyggnad och hur kunder bör bemötas.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som frisör, barberare eller hår- och stylistmakeup. Efter avslutad gymnasieutbildning följer färdigutbildning på salong innan du avlägger gesällprov.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Hantverk specialisering 4, 50 p
Hantverk specialisering 5, 50 p
Affärskommunikation, 100 p
Matematik 2a, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 700 poäng

Hantverk 3, 200 p
Hantverk 4, 200 p
Hantverk 5, 200 p
Hantverk 6a, 100 p


 

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?