Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 13 augusti 2018

Inriktning frisör

När du läser till frisör får du kunskaper om hårets och hudens egenskaper, kvalitet och tillstånd. Du får också tillfälle att träna dina färdigheter i att ge bra service, som är en viktig del av frisöryrket.

Du lär dig olika behandlingar, tekniker och om verktyg och material. Du får kunskaper om hur man färgar och permanentar hår och hur kunder bör bemötas.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som frisör. Efter avslutad gymnasieutbildning följer färdigutbildning på salong innan du avlägger gesällprov.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Formgivning 1, 100 p
Formgivning 2, 100 p
Matematik 2a, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 700 poäng

Frisör 3, 200 p
Frisör 4, 200 p
Frisör 5, 200 p
Frisör 6a, 100 p


 

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?