Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 21 februari 2020

Hotell- och turismprogrammet

Att jobba på hotell, i reception, med konferens eller evenemang. Är detta något du skulle kunna tänka dig? Då det finns stora chanser till jobb både i Sverige och utomlands.

Har du koll på att Öresundsregionen tillhör ett av Sveriges hetaste resmål? Faktum är att massor av människor runt om i världen väljer att åka just hit. Utbudet av hotell- och konferensanläggningar är stort och aktiviteterna inom området är många.

Utbildningen hos oss sker i tätt samarbete med flera olika kända företag inom besöksnäringen både i Skåne och andra platser, såväl i Sverige som utomlands.

På hotell- och turismprogrammet får du lära dig att sätta gästen i centrum och ditt jobb är helt enkelt att gästerna ska få sina drömmar uppfyllda!

Utbildningen kan leda till jobb i hela världen där du planerar, organiserar och genomför evenemang och möten. Här lär du dig allt du behöver kunna inom service, hotell och turism.

Läs mer om inriktningen hotell och konferens

EFTER GYMNASIET
Direkt efter avslutad gymnasieutbildning finns det möjlighet till jobb som konferensvärdinna eller receptionist både i Sverige och utomlands.

Programinriktat val erbjuds i mån av plats på alla nationella program. Det vill säga efter att alla behöriga sökande till det nationella programmet fått plats.

Läs mer om programinriktat val.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

DINA ÅR PÅ UTBILDNINGEN

Första året på hotell- och turismprogrammet gör du din praktik på ett mindre hotell. Du läser kurserna: besöksnäring, resmål och resvägar, logi, service och bemötande samt konferens och evenemang.

Andra året gör du din praktik på ett större hotell. Du läser kurserna: våningsservice, frukost och bufféservering, reception 1, konferens 1, servering 1 samt drycker och ansvarsfull alkoholhantering.

Sista året gör du din praktik på ett större hotell, eventuellt utomlands. Du läser kurserna: konferens 2 och 3, reception 2 och 3 samt turistbyråservice.

POÄNGPLAN
HOTELL- OCH TURISMPROGRAMMET


Gymnasiegemensamma ämnen

600 poängEngelska

100 pHistoria

50 pIdrott och hälsa

100 pMatematik

100 pNaturkunskap

50 pReligionskunskap

50 pSamhällskunskap

50 pSvenska / Svenska som andraspråk

100 pProgramgemensamma ämnen

700 poängEngelska (6)

100 pBesöksnäringen

100 pResmål och resvägar

100 pKonferens och evenemang

100 pLogi

100 pEntreprenörskap

100 pService och bemötande (1)

100 pInriktningsämnen

400 poängInriktning hotell och konferens:
Reception 1

100 pFrukost och bufféservering

100 pVåningsservice 1

100 pKonferens 1

100 pIndividuella val (se inriktning)

200 poängProgramfördjupning (se inriktning)

500 poäng


 

Gymnasiearbete

100 poäng


Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?