Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 23 september 2020

Inriktning processteknik

Skulle du tycka om att vara med och tillverka produkter? Då kan inriktningen processteknik på Industritekniska programmet vara något för dig.

Lärling arbetar med verktyg.
Skärmar tillhörande industrimaskiner på APL-plats.

Inriktningen ska ge dig kunskaper om kemiska eller mekaniska industriprocesser, kvalitetskontroll samt styr- och reglerteknik.

Arbete med att planera och sköta driften

Du får grundläggande kunskaper för arbete inom industriell produktion och andra områden där kompetens för tillverkning, underhåll och service efterfrågas.

Du kommer få följa hela produktionskedjan; från att jobba fram en idé till att planera och verkligen genomföra den och fram till den färdiga produkten. Du tränas i att planera och sköta driften vid kemiska eller mekaniska anläggningar som till exempel inom livsmedelsindustrin. En viktig del av yrket är utvärdering; det vill säga att titta på vad som gick bra och dåligt under processen och vad som kan utvecklas och göras bättre.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Underhåll- lager och smörjteknik, 100 p
Matematik 2a, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 800 poäng

Industriautomation, 100p Industritekniska processor 3, 100p
Industritekniska processor 4, 100p
Människan  industrin 2,100p
Avhjälpande underhåll 1, 100p
Underhåll – driftsäkerhet,100p
Entreprenörskap, 100p
Datorstyrd produktion 1, 100 p


Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?