Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 23 september 2020

Inriktning bageri och konditori

Här lär du dig baka bröd, kakor och andra bakverk. Inriktningen ger möjlighet till jobb som bagare eller konditor på större eller mindre bageri och konditori.

Handledare och lärling dekorerar tårta.
Bröd på brödspade.

Du lär dig om hantverket med framställning och tillverkning av råvaror inom bageri och konditori. Du får framförallt kunskaper för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar.

Du får lära dig det som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet och försäljning. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Matematik 2a, 100 p
Bageri specialisering, 100 p
Mat och butik, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 900 poäng

Bageri 2, 200 p
Bageri 3, 100 p
Entreprenörskap, 100 p
Konditori 2, 200 p
Konditori 3, 100 p
Konditori 4, 100 p
Livsmedel- och näringskunskap 2, 100 pVill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?