Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 13 augusti 2018

Inriktning färskvaror, delikatess och catering

Under utbildningen får du lära dig om färskvaror och delikatesser och om hur man hanterar dem. Du får även kunskaper i hur man presenterar delikatesserna och hur man blir en skicklig butikssäljare.

Du får lära dig om måltidens delar, om hur du väljer råvaror och tillagar dessa. Du får kunskap om hur du väljer drycker, dukar och lägger upp snyggt för att sälja.

Inriktningen kan till exempel leda till yrken som matinformatör eller säljare med specialisering mot exempelvis matlagning, bageri eller konditori.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Entreprenörskap, 100 p
Bageri 1, 100 p
Matematik 2a, 100 p

För att få grundläggande
högskolebehörighet:*
Engelska 6, 100 p
Svenska 2 / svenska som andraspråk 2, 100 p
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3, 100 p

PROGRAM­FÖRDJUPNING sammanlagt 600 poäng

Matlagning 1, 100 p
Matlagning 2, 200 p
Charkuteri 1, 100p  
Charkuteri 2, 100 p
Styckning 1, 100 p


Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Colourbox

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?